Kennisomgevingen

Veel organisaties willen een kennisomgeving inrichten om de informatie die met hun doelstellingen verbonden is vast te leggen en vindbaar te maken.
Het is de kennis die nodig is om het werk goed te kunnen doen en er onderscheidend in te zijn. Toegankelijk voor de eigen medewerkers en voor externe relaties die gebruik maken van de dienstverlening.

XLane helpt bij het opzetten en ontwikkelen van kennisomgevingen die gebruik willen maken van het Mediawiki platform. We dragen bij aan het ontwerp, doen begeleiding en zo nodig projectleiding bij het inrichten, openstellen, beheren en onderhouden van de kennisomgeving. We verbinden de inhoudelijk kant met de technische realisatie. De opdrachtgever doet de ontwikkeling en vastlegging van de kennis. Per project spreken we af wat de rol- en werkverdeling zal zijn voor de organisatorische en technische onderdelen, inclusief hosting, beheer en onderhoud van de omgeving — indien gewenst doorlopend in de gebruiksfase.

Het Mediawiki platform is bijzonder geschikt om een kennisomgeving te dragen — voor kennisontwikkeling, kennismanagement én het ontsluiten van die kennis.

Mediawiki software is gratis en open source. Het is de basis onder Wikipedia en daarnaast vele duizenden sites, wereldwijd. Een grote en actieve wereldwijde community zorgt voor continuïteit en doorontwikkeling van de basis software en de talrijke extensies met uitbreiding van de functionaliteit.